Shakar foydalimi yoki zararli degan savol kopchilikni qiziqtiradi. Quyida shakar haqida oz isbotini topgan asosiy faktlarni keltirib otamiz.
1. “1 osh qoshiq shakar + 1-2 tomchi sirka” guldasta uchun eng yaxshi ozuqa. Guldon suviga masalliqlardan aralashtirib, song uzilgan gullarni joylasangiz, bir haftagacha korinishini yoqotmaydi.
2. Shakar tarkibiga kora antibakterial xususiyatga ega. Ehtiyotsizlik sabab, barmogingizni kesib olsangiz, jarohat ustiga shakar sepib qoying.
3. Qahva maydalagich yoki ziravorlar solingan idishlarni tozalayotganda shakarli suv bilan artib oling. Bu yol bilan shirin yordamchingiz yoqimsiz hidlarni bartaraf etadi.
4. Achchiq tamli egulikdan konglingiz behuzur bolsa, yarim soat otib nimtatir shirin suv iching. Balki ishonmassiz, ammo shakarli suv oshqozondagi bezovtaliklarni engillashtiradi.